Veel gestelde vragen

Financiering Nu is een nieuwe onafhankelijke partij in het totstandbrenging van financieringen voor alle type ondernemers en bedrijven in de Nederlandse (en Europese) markt. Wij bieden je de mogelijkheid tot snel en eenvoudig bedrijfskrediet te verkrijgen, zodat jij meer tijd hebt om te focussen op je bedrijf.

Wij werken veel met bedrijven die toe zijn aan de volgende fase in hun ontwikkeling en groei. Meestal is hiervoor een visie maar ook financiering nodig. Wij kijken niet alleen naar de historische cijfers van je bedrijf maar ook naar jou als ondernemer/ manager en je groeiplannen.

Vraag dus online snel en eenvoudig jouw ideale financiering aan. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op. Als je de benodigde informatie hebt verstrekt streven wij ernaar om je binnen 48 uur een concreet kredietvoorstel te kunnen bieden.
Financiering Nu is anders omdat we door onze ervaring beter instaat zijn met je mee te denken in de groeiplannen van je bedrijf.

Bij Financiering Nu denken we graag met je mee. Elke medewerker bij Financiering Nu heeft 20 jaar ervaring in het opzetten en ontwikkelen van financieringsprogramma’s en groeistrategieën bij banken en internationale ondernemingen. Dus of je nu een nieuw bedrijf aan het opzetten bent of een corporate die internationaal de eerste stap wil zetten of verder wil doorgroeien in Europa, wij helpen je graag en vrijblijvend verder.

Omdat we zo met je meedenken is een financieringsaanvraag bij ons veel eenvoudiger. Geen onnodig verstrekken van uitgebreide investeringsrapporten en analyses over je markt, concurrentiepositie etc.. Wij werken efficiënt. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op over je financieringsaanvraag en vaak heb je binnen 48 uur al een kredietvoorstel. Dit is weken sneller dan bijvoorbeeld een lening bij je bank of online kredietverstrekkers en crowdfunders.
Door onze jarenlange ervaring bij banken en grote multinationals hebben wij besloten dat een financieringsaanvraag veel efficiënter en dus in 5 minuten kan. Start snel je aanvraag en ervaar zelf hoe eenvoudig het is. In de eerste stap vragen wij alleen:

Jaarcijfers van de afgelopen 2 jaar Evt. kwartaal- of managementcijfers van het lopende jaar.

Bij werkkapitaal financieringen vragen we gedurende het de bankmutaties van de afgelopen 16 maanden in CSV, PDF-format en MT 940. Deze kun je eenvoudig online bij je bank downloaden. Bij factoring hebben we een overzicht van je debiteuren nodig.

Indien we op basis van deze gegevens denken dat je financieringsaanvraag inderdaad haalbaar is doen we je per email vrijblijvend een concreet voorstel.
Bij Financiering Nu behandelen we elke aanvraag persoonlijk. We halen ook online informatie op van je bedrijf op. Zo vragen wij het uittreksel rechtstreeks op bij de KvK en bekijken we of er online ook recente jaarcijfers en marktcijfers beschikbaar zijn. Aanvullend inzicht halen we uit de door jou verstrekte informatie. Daarom bellen we je om je aanvraag door te nemen en je wensen en opties te bespreken. We sturen je dan per email het financieringsvoorstel met alle afgesproken details en Algemene Voorwaarden.

Als je akkoord bent met het werkkapitaal financierings voorstel, dan vragen we nog wat aanvullende informatie ter controle zoals; Btw-aangifte van het afgelopen jaar, kopie identiteitsbewijs en aangifte inkomstenbelastingen. Daarna ontvang je per email de financieringsovereenkomst. Als je de financieringsovereenkomst accepteert en getekend retourneert dan wordt het geld binnen een paar dagen op je zakelijke rekening gestort. Flexibele voorwaarden: mocht je de financiering na verloop van tijd niet meer nodig hebben dan kun je deze altijd versneld aflossen. Als je alles hebt afgelost krijg je van ons bericht dat de financiering is beëindigd.
Wij bieden bedrijven financieringsoplossingen voor de meest uiteenlopende vraagstukken zoals: werkkapitaal- en groei financiering, handels- en voorraad financiering, leasen van kapitaalgoederen, factuur/debiteuren financiering (factoring), dealer-/klant financiering, vastgoed/onroerend goed financiering.

Staat je gewenste financiering er niet bij, bel ons op 085-1302178, we helpen je graag verder.

Als multinational met financiering vraag boven de EUR 10M kan je ook bij ons terecht. Bel ons ook voor een persoonlijk gesprek over hoe wij je kunnen helpen met het opzetten van financieringsprogramma’s in heel Europa.
Bij Financiering Nu kun je online van EUR 5.000 tot maximaal EUR 1.000.000 aanvragen.

Op basis van de beschikbare en door jou verstrekte gegevens wordt een analyse gemaakt of jouw financieringsaanvraag haalbaar is. Er wordt ook gekeken naar de aflossingscapaciteit van je bedrijf.

Als multinational met financiering vraag boven de EUR 1.000.000 kan je ook bij ons terecht. Bel ons voor een persoonlijk gesprek over hoe wij je kunnen helpen met het opzetten van financieringsprogramma’s in Europa.

Voor aanvragen boven de € 1.000.000 bel ons op 085 1302178.
Bij Financiering Nu zijn we heel transparant over de kosten die we in rekening brengen. Online aanvragen kan onbeperkt en zijn altijd vrijblijvend en dus zonder kosten. Je kunt zo vaak aanvragen indien als nodig is.

Lease oplossing aanvragen
Bij Lease zijn er geen extra kosten

Werkkapitaal financiering
Pas als wij een getekende financieringsovereenkomst van jou hebben ontvangen houden we 2% administratiekosten in op het financieringsbedrag. De administratiekosten zijn per jaar. Vraag je een financiering aan voor een paar maanden dan geldt het minimum tarief van 2%.

Voorbeeld administratiekosten Stel je financieringsaanvraag voor werkkapitaal van EUR 10.000 voor een periode van 2 jaar is goedgekeurd en je hebt van ons de financieringsovereenkomst ontvangen en getekend teruggestuurd, dan maken wij binnen een paar werkdagen EUR 9.600 (EUR 10.000 – (2 x 2%)) aan je over op je zakelijke rekening.

Let op administratiekosten zijn niet hetzelfde als de rente die voor de financiering in rekening wordt gebracht. Op jouw persoonlijke financieringsvoorstel staat de berekening van de administratiekosten en het rentetarief. Rente is afhankelijk van het type financiering en de kredietbeoordeling van de aanvraag. Rentes variëren van 0,3% tot 2% per maand en zijn vast tijdens de looptijd van de financiering.
Financiering Nu is onafhankelijk en kijkt alleen wat voor financieringsaanvraag je hebt ingediend. Na beoordeling van de huidige en verwachte kredietwaardigheid van je bedrijf wordt er bepaald of aanvullende zekerheden wenselijk zijn.

Bij bepaalde financieringen kan dit zijn pandrecht op activa en/of een persoonlijke borgstelling van de eigenaren. Maar het is soms ook mogelijk een ongedekte werkkapitaalfinanciering te verkrijgen.

Let op. Heeft de eigenaar van een bedrijf een negatieve BKR-registratie of is er sprake geweest van een faillissement de afgelopen 3 jaar dan kunnen we het bedrijf niet financieren.